Eng Hun

„HBLF Üzleti Élet a Környezetért” Környezetvédelmi díj pályázati kiírás (2015)

Megosztás

A Hungarian Business Leaders Forum (továbbiakban: HBLF) a felelős vállalatirányítás iránt elkötelezett hazai és nemzetközi vállalkozásokat, vezető üzletembereket és elismert szakértőket tömörítő non-profit szervezet. A tagvállalatok túl a hazai vállalkozások is önálló és közös erőfeszítéseket tesznek a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés terén. Ennek a gyakorlatnak az elismerésére és az eredmények bemutatására a HBLF 2000-ben megalapította az „Üzleti Élet a Környezetért” környezetvédelmi díjat (továbbiakban: Díj).  
A Díj pályázati kiírása az EU Környezetvédelmi Bizottsága hasonló díjának (European Business Awards for the Environment - EBEA) tematikájához igazodó struktúrában jelenik meg.
 
A nyílt pályázati kiírásban meghirdetett Díj azon szervezetnek ítélhető oda, amelynek környezetvédelem iránti elkötelezettsége kimagasló, illetve tevékenységéhez viszonyított környezetvédelmi teljesítménye példaértékű és környezetünk védelme érdekében a kiírást megelőző és az aktuális évben (2014 - 2015) konkrét projektet valósított meg. A projekt természetesen egy hosszú távú folyamat részegysége is lehet, amennyiben elkülönített eredménye kimutatható.
 
2.  A pályázat célja
 
A Díj odaítélésével az Alapító a környezetvédelem fontosságának hangsúlyozását, a fenntartható fejlődés gondolatának népszerűsítését, a környezettudatos vállalatirányítás elterjedését, valamint ezzel összefüggésben az éghajlatváltozás elleni fellépést kívánja elősegíteni.
 
A Díj és a vele járó nyilvánosság, a környezetvédelemben közvetve és közvetlenül kiemelkedő szerepet vállalók számára lehetőséget kínál az elért eredmények szélesebb körben történő megismertetéséhez.
 
A Díjat elnyerő, valamint a második és a harmadik helyezett vállalatok kerülhetnek be a hazai EBEA válogatásra és az ott kiválasztott cégek indulhatnak az EU Környezetvédelmi Bizottsága díjáért. (További információk a nemzetközi díjról: http://ec.europa.eu/environment/awards/index.html)

További információk: http://www.hblf.hu/dijak/uzleti_elet_a_kornyezetert
Hungarian Business Leaders Forum | 1139 Budapest, Váci út. 99.| Tel/Fax: +36 (1) 330-9985 |Mail: hblf@hblf.hu| Internet: www.hblf.hu

 

Bejelentkezés

Nők a családban és a munkahelyen Az AIPA Alföldi Iparfejlesztési Nonprofit Közhasznú Kft. és a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület alkotta konzorcium az AIPA Nonprofit Közhasznú Kft. vezetésével sikeres pályázatot nyújtott be az EFOP-1.2.9-17. sz., a "Nők a családban és a munkahelyen" című standard felhívásra. Az EFOP-1.2.9-17-2017-00019 azonosítószámú, A "Nők a családban és a munkahelyen" című standard felhívás keretében meghirdetett pályázat megvalósítása Kecskemét Megyei Jogú Város és a Kecskeméti Járás területén c. pályázattal a konzorcium 173.118.093 Ft támogatást nyert el.  A projekt honlapja:  https://www.nokcsaladmunka.hu/   Projekt megvalósítási időszaka: 2018.01.01-2021.03.31.   A projekt teljes költségvetése: 173.118.093 Ft. A visszanemtérítendő, 100 %-os intenzitású támogatás összege: 173.118.093 Ft.