Eng Hun

Cégvezetőket köszöntött Kecskemét városvezetése a hagyományos év végi ünnepség keretében

Megosztás

Évzáró rendezvényt tartott Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata a város gazdasági és szellemi életében kiemelkedő szerepet betöltő cégek, intézmények tiszteletére.
 
Az immár hagyományos év végi rendezvényt minden évben más helyen rendezik, a mostani eseménynek a Hírös Város Turisztikai Központ adott helyet. 
Kasztel Réka, a Katona József Gimnázium tanulója adott elő két dalt, majd a vendégek egy kisfilm-összeállítást nézhettek meg az elmúlt év eseményiről. 
A vetítés után Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét város polgármestere köszöntött ez egybegyűlteket. Beszédében elmondta, így az év végi ünnepek táján meg kell állni kicsit, és visszanézni, mit hagytunk a hátunk mögött. A képeket elnézve pedig nagyon sok mindent sikerült. Köszönetet mondott mindazoknak, akik segítettek ebben, gratulált sikereikhez. Együtt örülünk annak, tette hozzá a polgármester, hogy a város ilyen szépen boldogul. Ha ez a lendület így folytatódik, Kecskemét igazi európai világvárossá válhat.
A megjelentek közreműködésével, munkahelyteremtő és és profittermelő képességén keresztül jól látható a társadalmi felelősségvállalásuk is - fejezte ki köszönetét Szemereyné Pataki Klaudia -, hiszen a sportban, az oktatási területen, kulturális területen folyamatosan segítik a város munkáját. A polgármester kiemelte, nem ezek a gazdasági szereplők nem csak azt nézik, hogy a jelenben ez a támogatás mennyire eredményes, hanem a jövőbe tekintenek, és fogalmaznak meg új célokat és területeket a városvezetéssel együtt.
Az elmúlt héten elfogadott költségvetésről a város vezetője elmondta, Kecskemét biztonsággal tud tervezni, hiszen a város stabil lábakon áll. 30 milliárd forint költségvetési főösszeg áll a város rendelkezésére, melyből a tervek szerint 10 milliárd forint a helyi adókból származik.
Fejlődött továbbá különböző területeken az infrastruktúra is, és a 2015-ös lendület nem is fog alábbhagyni. Azonban már nem csak a városközpontban és az ipari területeken, hanem a város különböző területein is megvalósulhatnak fejlesztések.
Mindezt önökkel együtt szeretnénk megvalósítani, ugyanúgy mint az utóbbi másfél évben. Vagyis folyamatos egyeztetésekkel, együtt tervezésekkel. Nagyon köszönjük, hogy áldoznak a szabadidejükben, és a munkájuk mellett arra is, hogy közösen és közösségben tudjunk gondolkozni. Ennek megfelelően állította össze a város azokat a programokat, operatív fejlesztési forrásokat, amelyek a következő öt-hét évben a város rendelkezésére áll. Bízom benne, hogy a város minden területét meg tudjuk mozdítani –zárta beszédét a polgármester -, nem csak az infrastruktúrában, hanem az oktatásban, kultúrában, és szociális területeken is előre tudunk lépni. 
Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony beszéde után Csapó Ágnes, az AIPA Nonprofit Kft. ügyvezetője adott át emlékplaketteket azoknak az integrátoroknak és szakértőknek, akik aktív együttműködő partnerei voltak a 2014 szeptemberében elindított beszállítói programnak a Mentori Pilot Programnak.
Emlékplakettet kapott:

  • Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft.
  • Phoenix Mecano Kecskemét Kft.
  • HILTI Szerszám Kft.
  • FESTO-AM Kft.
  • Kautny Alexander
  • Tarnai Dezső
  • Hajdú Szabolcs

Ezt követően Szilágyi Áron és moldvai csángót játszó bandája lépett a színpadra, majd kötetlen beszélgetéssel egybekötött állófogadás várta a vendégeket.
Az eseményről bővebben az alábbi linkeket olvashatnak:
http://hiros.hu/evzaro-rendezveny-a-hiros-varos-turisztikai-centrumban
http://keol.hu/kecskemet/koszonetet-mondott-kecskemet-varosvezetese-video-2015

 

Bejelentkezés

Nők a családban és a munkahelyen Az AIPA Alföldi Iparfejlesztési Nonprofit Közhasznú Kft. és a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület alkotta konzorcium az AIPA Nonprofit Közhasznú Kft. vezetésével sikeres pályázatot nyújtott be az EFOP-1.2.9-17. sz., a "Nők a családban és a munkahelyen" című standard felhívásra. Az EFOP-1.2.9-17-2017-00019 azonosítószámú, A "Nők a családban és a munkahelyen" című standard felhívás keretében meghirdetett pályázat megvalósítása Kecskemét Megyei Jogú Város és a Kecskeméti Járás területén c. pályázattal a konzorcium 173.118.093 Ft támogatást nyert el.  A projekt honlapja:  https://www.nokcsaladmunka.hu/   Projekt megvalósítási időszaka: 2018.01.01-2021.03.31.   A projekt teljes költségvetése: 173.118.093 Ft. A visszanemtérítendő, 100 %-os intenzitású támogatás összege: 173.118.093 Ft.