Eng Hun

Az önkormányzat többségi tulajdonos lesz az AIPA Kft.-ben

Megosztás

Üzletrészt vásárol az önkormányzat az AIPA Aföldi Iparfejlesztési Nonprofit Közhasznú Kft-ben, ezzel 67 százalékos többségi tulajdonossá válik.
Az AIPA Kft.-t 2009-ben alapította a Kecskeméti Kreatív Tudásközpont Közalapítvány, a Kecskeméti Főiskola, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Bács-Kiskun Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, valamint a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége. A társaság általános célja, hogy egységes szervezeti keretet biztosítson a város és térsége gazdaságfejlesztési tevékenyéségének koordinálásában, továbbá gesztorszervezetként végzi a társaság és a 3P klaszterek klasztermenedzsmenti feladatait a Kiemelt Járműipari Központtá nyilvánított Kecskeméten és vonzáskörzetében.
Az önkormányzat idén megkezdett, újabb gazdaságfejlesztési tevékenysége teszi célszerűvé, hogy a város tulajdonossá váljon, többségi üzletrészt szerezzen. Az önkormányzat a Kreatív Tudásközpont, a Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, valamint a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége üzletrészeit vásárolná meg, az ajánlatokat – a  közgyűlés felhatalmazása alapján – a polgármester megküldi a tulajdonosoknak. 
Az önkormányzat részesedésszerzését követően az AIPA Kft. feladatai közé tartozik majd egyebek között a Kecskeméti Gazdaságfejlesztési Alap alapkezelői feladatai előkészítésének teljes körű bonyolítása, kutatás-fejlesztési feladatok ellátása, duális képzés szervezése is.
forrás: hiros.hu

Bejelentkezés

Nők a családban és a munkahelyen Az AIPA Alföldi Iparfejlesztési Nonprofit Közhasznú Kft. és a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület alkotta konzorcium az AIPA Nonprofit Közhasznú Kft. vezetésével sikeres pályázatot nyújtott be az EFOP-1.2.9-17. sz., a "Nők a családban és a munkahelyen" című standard felhívásra. Az EFOP-1.2.9-17-2017-00019 azonosítószámú, A "Nők a családban és a munkahelyen" című standard felhívás keretében meghirdetett pályázat megvalósítása Kecskemét Megyei Jogú Város és a Kecskeméti Járás területén c. pályázattal a konzorcium 173.118.093 Ft támogatást nyert el.  A projekt honlapja:  https://www.nokcsaladmunka.hu/   Projekt megvalósítási időszaka: 2018.01.01-2021.03.31.   A projekt teljes költségvetése: 173.118.093 Ft. A visszanemtérítendő, 100 %-os intenzitású támogatás összege: 173.118.093 Ft.