Eng Hun

5letből JÖVŐ! –Az első millánk története

Megosztás
Több, mint háromszáz kecskeméti diák vett részt az AIPA Kft. által indított 5letből JÖVŐ! játékos gazdasági vetélkedő népszerűsítésére indított középiskolai roadshow mai állomásán az ÁFEOSZ Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskolában, ahol a  verseny fővédnöke, Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony is jelen volt.

Kiemelt állomásához érkezett az AIPA Kft. szervezésében zajló 5letből JÖVŐ! játékos gazdasági vetélkedő népszerűsítésére indított iskolai roadshow. A kecskeméti középiskolák 10. és 11. évfolyamát érintő kezdeményezés apropóján a Kecskeméti Színjátszó Műhely fiataljai kreatív előadással prezentálták a verseny lényegét, azaz egy öt fős vállalkozás megalapításának történetét, felépítésének fontosságát. A fiatalok ráhangolódásáról a népszerű magyar beatboxer Basslime gondoskodott, majd ezt követően a szervezők egy húsz perces, humoros műsor által modellezték egy kezdő vállalkozás megalapításának történetét.

Az 5letből Jövő! játékos gazdasági vetélkedő célja a tinédzserek érdeklődésének felkeltése a vállalkozói lét iránt. A középiskolások számára meghirdetett vetélkedő egyúttal kiváló lehetőség arra, hogy a diákok valós élmények révén tegyék próbára kreativitásukat, és korszerű ismereteket szerezzenek a versenyképesség, a piac, és más – a vállalkozások működtetése szempontjából lényeges – témakörökben. A program a diákokat a vállalkozói lét megismerésétől az ötletgenerálás fogásain és a tervek részletes kidolgozásán át – többféle üzleti modellt megismertetve – egészen a piacra lépésig vezetik el.
A jelentkezés 2017 januárjában indul, a februártól áprilisig tartó vetélkedő kétfordulós, és a legjobb ötlettel előálló csapat tagjai pénzjutalomban részesülnek, melynek segítségével akár meg is valósíthatják a játékos formában már felépített vállalkozásukat. A legügyesebb versenyzőket további díjakkal, elsősorban tudásfejlesztő eszközökkel, szolgáltatásokkal ösztönözik majd megszerzett tudásuk hasznosítására.
 
Projektünkről bővebb információt a www.otletboljovo.hu oldalon és a verseny FACEBOOK oldalán talál. 
 
 

Bejelentkezés

Nők a családban és a munkahelyen Az AIPA Alföldi Iparfejlesztési Nonprofit Közhasznú Kft. és a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület alkotta konzorcium az AIPA Nonprofit Közhasznú Kft. vezetésével sikeres pályázatot nyújtott be az EFOP-1.2.9-17. sz., a "Nők a családban és a munkahelyen" című standard felhívásra. Az EFOP-1.2.9-17-2017-00019 azonosítószámú, A "Nők a családban és a munkahelyen" című standard felhívás keretében meghirdetett pályázat megvalósítása Kecskemét Megyei Jogú Város és a Kecskeméti Járás területén c. pályázattal a konzorcium 173.118.093 Ft támogatást nyert el.  A projekt honlapja:  https://www.nokcsaladmunka.hu/   Projekt megvalósítási időszaka: 2018.01.01-2021.03.31.   A projekt teljes költségvetése: 173.118.093 Ft. A visszanemtérítendő, 100 %-os intenzitású támogatás összege: 173.118.093 Ft.